Стилиян Петров стана патрон на благотворителна инициатива във Варна
Стилиян Петров стана патрон на благотворителна инициатива във Варна / снимка: Reuters, архив

Футболистът Стилиян Петров стана патрон на инициативата „Поглед към детето“, която се организира във Варна в Деня на християнското семейство – 21 ноември.

Тази кампания се провежда за втора поредна година от Националното сдружение на сираците в България. Капитанът на Астън Вила за първи път е патрон на проявата.

В събитието ще се включат над 56 деца без родители от цяла Североизточна България. Покани да участват в инициативата са изпратени до всички варненски училища, съобщи председателят на парламентарната комисията по култура, гражданско общество и медии Даниела Петрова, която е другият патрон на кампанията.

„Каузата е не само благотворителна. Искаме да поговорим за семейството, християнските ценности и традиции“, изтъкна пред журналисти народният представител.

Главните участници ще бъдат възпитаниците на Спортното училище, където ще бъде открита инициативата. Предвидени са редица прояви – спортни срещи и концерти. Част от програмата е футболен турнир, в който са заявили участие 19 отбора. Ще бъдат наградени и победителите от конкурсите за есе, стихотворение и рисунка на тема: „Християнското семейство, традиции и обичаи“.

Програмата ще приключи с концерт в един от варненските молове, в който ще участват Богомил Бонев, Конса и Кали.