Става още по-горещо, Варна с жълт код за понеделник
Става още по-горещо, Варна с жълт код за понеделник / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Юлските горещини продължават и в понеделник, като вече за цялата страна има жълт код и предупреждение за опасно горещо време. На места в страната градусите утре ще достигнат 38, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Най-поносими ще са горещините край морето. Максималните температури по крайбрежието на морето ще са 29°-30°, а във вътрешността на областите Варна, Добрич и Бургас ще достигнат 35°.

Жълт код е обявен и за днес в 24 области на страната заради горещото време и опасно високите температури. Кодът е в сила за почти цялата страна - София град, София област, Перник, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Ловеч, Габрово, Разград, Търговище, Шумен, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Ямбол, Кърджали и Хасково.

Изключение са единствено областите Варна, Добрич, Бургас и Смолян, където е обявен зелен код. В областите с жълт код времето ще е много горещо с максимални температури около 35-38 градуса.