Спартак не позволи да убият младежкия футбол
Спартак не позволи да убият младежкия футбол / netinfo
Млади футболисти, треньори и фенове на "Спартак - Варна" окупираха зала "Пленарна" и не позволиха на съветниците да гласуват предложението за създаване на акционерно дружество между Общината и "Спорт проект" за стопанисване на комплекс "Локомотив", където тренират младите попълнения на "соколите".

Ако днес Общинският съвет бе взел това решение, 300 момчета от Детско-юношеската школа на Спартак щяха да останат без терен за ритане, защото и 3-те им игрища са включени в апортната вноска на бъдещото съвместно дружество.

Според решение на местния парламент от юни т.г. сделката може да бъде финализирана само когато общината осигури друг терен за тренировки на младежите. Съветниците задължават кмета да посочи в едномесечен срок алтернативно решение, но това така и не се случва и областният управител спира процедурата за създаване на съвместното дружество.

Общинските съветници обаче не знаеха за това. За информационното затъмнение те обвиниха юриста на местния парламент Живко Калев, който Пламен Начков нарече "послушник" и "нееволюирал комунист", и му поиска оставката.

В крайна сметка кметът оттегли предложението от дневния ред, докато не се намери алтернативен терен за младите футболисти на "Спартак". По думите на градоначалника подходящи места за футболни игрища имало в Морската градина.