Ситуацията в Автото ще бъде обсъдена на среща в Областна управа
Ситуацията в Автото ще бъде обсъдена на среща в Областна управа / Дарик Варна, архив

Ситуацията във Варненската професионална гимназия по машиностроене и автотранспорт ще бъде обсъдена на заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество. Срещата се организира по искане на КТ "Подкрепа".

Проверки на инспектората предизвикаха напрежение в училището. Учители, синдикати и родители изразиха опасенията си, че школото ще бъде закрито и ще слее с Професионалната техническа гимназия.

От Регионалния инспекторат по образование увериха, че няма да има нито закриване, нито сливане на гимназията с друго училище. Целта е да се помогне на учебното заведение да се стабилизира.

По документи в дневна форма на обучение има 317 ученици, а проверките регистрират между 30 и 120 души. А от вечерните паралелки, където трябва да са 120 ученици, са между 3 и 6, съобщават от инспектората.

На днешното заседание, което е с начален час 13:30 в Областна управа, ще бъдат обсъдени също социални конфликти в сектор „Здравеопазване” във Варна и мерките за предотвратяване на тяхната ескалация.

На срещата ще присъстват областният управител Иван Великов, шефът на Регионалния на РИО Варна – Венцислава Генова, представители на Регионалната служба по заетостта, Инспекцията по труда, на Регионалната дирекция за социално подпомагане и др.