Ще събарят незаконни обекти на Златните
Ще събарят незаконни обекти на Златните / netinfo
ДНСК удължи срока на проверката за законността на строежите, намиращи се по протежението на Черноморската плажна ивица. Предвижда се проверката да продължи до 24 март 2008 година.

Към 7 март са проверени общо 121 плажа от тях 46 изключителна държавна собственост, намиращи се на юг и 75 на север. До момента са съставени 137 констативни акта за премахване на незаконни строежи. ДНСК е съставила актове за премахването на електро, ВиК и канализационните проводи на всички обекти, представляващи заведения за обществено хранене. Канализационните проводи на част от тези обекти представляват септични ями, наличието на които е недопустимо върху плажната ивица.

На много от плажовете е констатирано старо строителство, за което са съставени актове за премахване по силата на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Съставени са констативни актове за премахването и на съществуващи басейни върху плажната ивица.

ДНСК е издала 4 заповеди за събаряне на общо 24 незаконни обекта, изградени на територията на к.к” Златни пясъци”. В момента тече процедура по избор на изпълнител на фактическото събаряне на обектите.