Санкционират родители за неизвинени отсъствия
Санкционират родители за неизвинени отсъствия / netinfo
Към 1 декември тази година 3 789 са подадените молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление с електрическа енергия и топлоенергия. Спрямо същия период на миналата година във Варна са приети със 769 молби по-малко.

Продължава раздаването на помощи и за 1488 първокласника от социално слаби семейства от Варненска област. Те са под формата на социална инвестиция в размер на 120 лв. и се получават в натура. Включват: зимно яке, спортен комплект, тениска и обувки. Все още има родители, които не са потърсили полагащите им се помощи.

За месец ноември тази година 680 са семействата във Варненска област, санкционирани с лишаване от месечна помощ за деца до завършване на средно образование, тъй като са допуснали пет и повече неизвинени отсъствия в училище. Най-голям е относителният дял на отсъствалите ученици от пети до дванадесети клас, предимно от ромските семейства.

На 80 семейства във Варна е прекратена месечната помощ за дете до завършване на средно образование, тъй като не са представили удостоверение от учебното заведение, че детето е записано за новата учебна година.