С постановка на Азарян стартира  Варненско лято
С постановка на Азарян стартира Варненско лято / netinfo
Билетите за спектакъла “Трамвай желание” на Театъра на българската армия бяха разграбени броени дни преди началото на международния театрален фестивал “Варненско лято”. Поредното 14-то издание стартира с постановката на Крикор Азарян. Тази вечер е неговото второ представление пред варненци.

След големия успех на постановката в столицата, спектакълът уместно беше включен от селекционера Николай Чернев в задължителната програма на фестивала. “Трамвай Желание” ще гостува и на южните септемврийски фестивали на фестивала в Пловдив “На кръстопът”. С амбициозна програма и нови имена в трупата ще поемат армейците новия театрален сезон от септември. Първият дебют направи известната актриса Бойка Велкова, която варненци ще видят довечера в “Трамвай желание”.

Днешният репертоарен театър се нуждае от ново попълнение, призна Митко Тодоров. Той е готов да наеме дори току-що завършил актьор или актриса, репертоара изисква подобно попълнение. От септември влизат още 7 нови актьори в трупата, сред които и водещата от “Мело–тиви-мания” Александра Сърчаджиева, която наскоро се е дипломирала, но вече играе в две постановки на театъра.

Екипът на армейците начело с Митко Тодоров скоро се завърна от Гърция, където участва в Балканска среща, организирана от Гръцкото министерство на културата. Там театралите са се договорили за нов балкански фестивал на античната драма. Проектът се финансира от европейския съюз. Два български театри са заявили участие - Народния театър “Иван Вазов и Театъра на българската армия. Техният екип вече се готви за “Митът на Одисей” по адаптация на Стефан Морфов. Двама гости-режисьори очакват армейците през следващия сезон - Стоян Радев от Пловдивския театър и Сашо Морфов.