/ iStock/Getty Images
Младежкият фестивал „Фън сити“ ще се проведе на 12 и 13 август във Варна под мотото „Еуфория“ и под знака на Европейската година на младежта. Ще бъде дадено място за изява на млади артисти, спортисти, музиканти, художници, танцьори. Акцент ще бъдат забавните събития, съобщават организаторите от Дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна. 

Гайдарска школа „Тракия“, Ансамбъл „Варна“ и Клуб за народни танци „Моряците“ ще дадат старт на събитието на входа на Морската градина. На сцената в късните часове ще се качат и популярни родни звезди като Елица Тодорова, Папи Ханс, Тино, Марешка Бардем, "Do Sho", Иван Кубаков-Kuba и Красьо Милков-Lay-Zy.

В пространството около слънчевия часовник ще има зони за спортни занимания и демонстрации, а от учебни заведения ще направят забавни презентации. Кино зона „Под звездите“ и атрактивна програма е предвидена на сцена „Раковина“. Пространството на площад „Антон Новак“ пред хотел „Одесос“ ще се превърне в графити работилница с големи платна. Там ще бъде проведен и пленер за млади художници, които ще могат да изрисуват коли извън движение, предоставени от общинското предприятие „Паркинги и синя зона“. С младите хора ще работи художникът Николай Чакъров-Нико от „The Graffs“.

Сред предвидените спортни активности са още тенис на маса със СКТМ „Варна 2015“ в зоната около Аквариума, открита тренировка по карате киокушин със СК „Ичи Геки“ на входа на Морската градина, бикрам йога с Франческа и кундалини йога с Веси от „Адхара“ в зелените площи на Морска градина до Обсерваторията. Алеята до Слънчевия часовник ще бъде зона за открит урок по стрелба с лък със СК „Млади стрелци“.

В концерти в двете фестивални вечери ще участват таланти, прославили Варна в телевизионни формати, както и възпитаници на вокалните педагози Мила Маврова, Атанаска Липчева и Вокална академия „Бънджи сингърс“. Ще участват и танцьорите от клуб „Стар денс“, брейкърите от „Крейзи форс“, школа „Танцова работилница“. Желаещите да обогатят танцовите си умения, могат да се включат в мастър класовете по народни танци, рокендрол, хип-хоп и брейк, които са предвидени в 17:30 ч. - преди старта на концертите в двата фестивални дни.  

В първия ден – 12 август, в 21:45 ч. ще гостува Елица Тодорова, а на 13 август в 19:00 ч. на сцената ще излязат рок групите „Газпи“ и „Do-Sho“. Във втората вечер е и участието на Красимир Милчев  - Lay-Zy; Марешка Бардем; Балетна формация „Лотус“; Иван Кубаков - Kuba и Папи Ханс, когото публиката ще види след 22:30 ч. 
БТА