Разпродават картини на варненска фирма заради дълг към Спортна зала
Разпродават картини на варненска фирма заради дълг към Спортна зала / снимки: sales.bcpea.org

Цяла колекция от картини на родни художници е обявена за публична продан. Търгът с явно наддаване ще се проведе днес. Общата оценка на картините е 10 810 лева, става ясно от обявление в Регистъра за публични продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Колекцията е собственост на ЕТ „Алфа имоти - Добромир Славчев", която притежава галерия в морската столица, и се разпродава за удовлетворяване вземането на взискателя „Дворец на културата и спорта" ЕАД.

На тезгяха са сложени 38 картини с различна стойност, които се продават поотделно. Най-ниско оценената картина е с първоначална тръжна цена от 9 лева, а наддаването за най-скъпата ще започне от 471 лева. Около 1/3 от произведенията имат трицифрена сума за първоначална цена.

Половината от картините са дело на Йордан Николов - Даката. Сред останалите има произведения на Константин Щъркелов, Стеля Витлянова, Доника Йорданова, Боян Янев, Иван Димитров, Илия Божков, Асен Момчев, Ангел Ангелов, Белчо Белчев, Евгени Кузманов, Пламен Монев и др.