Разбиха престъпна група за контрабанда на цигари
Разбиха престъпна група за контрабанда на цигари / netinfo

Акция за пресичане на контрабандата на цигари е проведена на територията на няколко области в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР. Конфискувани са 3 330 мастербокса с цигари, задържани са шест души, членове на организирана престъпна група, от които трима са криминално проявени. В един от задържаните са открити и 40 000 евро, предназначени за закупуване на контрабандната стока.
Акцията е проведена под ръководството на ГДБОП. Претърсени са адреси във Велико Търново, Пловдив, Хасково, Варна и Димитровград. В старата столица са намерени и иззети 700 мастербокса контрабандни цигари, 2000 е бройката на намерените в Пловдив, 200 - в Русе, 300 - в Хасково и 130 - в Димитровград.

Операцията е била насочена срещу дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален внос на цигари от Гърция. След няколкомесечно наблюдение антимафиотите предприели действия по разбиване на прецизно организираната престъпна мрежа за разпространение на акцизните стоки, изградена от членовете на групата. Те са били изключително изобретателни и при маскирането на количествата в товарните автомобили - използвали различни "тапи" с цел безпроблемното превозване на контрабандните товари през граница. Установено е, че част от количествата са евтини марки цигари гръцко производство, а другите - внос от Дубай.

Конфискувани са два товарни автомобила, а трети, който е превозвал цигари, е задържан във Варна. Освен задържаните лица, още шест души са обявени за издирване. Проверява се съпричастността на групата и към опита за контрабанда на 980 мастербокса в унгарски автомобил, който беше задържан преди дни на ГКПП Капитан Петко войвода.

Действията по разследването продължават, информират от МВР.