Прокуратурата готви обвинение за козирката-убиец
Прокуратурата готви обвинение за козирката-убиец / netinfo
Подготвя се повдигане на обвинение за виновните при случая с козирката-убиец. Това съобщи заместник-окръжният прокурор Радослав Лазаров.

“Очакваме делото да не бъде прекратено, или спряно срещу неизвестен извършител, а да бъдат формулирани обвинения, които да бъдат представени в съда”, уточни прокурор Лазаров. Зам.-окръжният прокурор отказа да разкрие срещу кого ще бъде насочено обвинението, като поясни, че делото си тече в процесуалните срокове, които регулярно се продължават, защото е със значителна фактическа и правна сложност.

Заради натрупалия се сняг, в нощта на 2 януари се срутиха бетонните козирки и рекламни пана над офисите на две банки на бул.”Осми проморски полк”. Едва на другия ден под отломките беше открит трупът на 22-годишната Гергана Велинова от Несебър, припомня Дарик.

Втората част от експертизата на сградата, чиято козирка рухна и уби студентката, трябваше да бъде готова до началото на юни, съобщи през май наблюдаващият прокурор по наказателното производство Антоанета Генчева. Тогава Генчева разкри, че крайният 6-месечен срок на разследването на трагедията изтича на 4 юли.