Продавач се удави в кладенец по време на работа
Продавач се удави в кладенец по време на работа / netinfo
37-годишният работник, който загина в кладенец до бензиностанция в Аксаково в началото на септември, е бил назначен като продавач-консултант, съобщи шефът на инспекцията по труда във Варна Иван Иванов.

Инцидентът е станал, докато мъжът се е спускал в кладенеца, за да ремонтира помпата, напояваща градинката до бензиностанцията. При слизане на работника му прилошало и загубил съзнание. Според лекарите, които са извършили аутопсията, смъртта е предизвикана от удавяне, но не е изключена и версията мъжът да е починал от задушаване в следствие на отровен газ, който е бил в кладенеца.

Само преди година в същия кладенец е загинало и 15-годишно момче, което е пробивало камък с дрелка. За двата инцидентите е уведомена прокуратурата, защото се касае за трудова злополука, коментира Иванов.

От януари месец към днешна дата служителите от инспекцията по труда в града са извършили 1378 проверки и са констатирали 6135 нарушения. За деветмесечието са регистрирани 40 случая на работодатели, които са наемали на служители без трудов договор.

От началото на годината към днешна дата трудовите инспектори са съставили 532 акта за общо 340 620 лв.