/ ThinkStock/Getty Images
Двама мъже на 58 и 40 години са постъпили в Клиниката по токсикология към Военноморска болница след отравяне с диворастящи гъби. Това разкри началникът на лечебната структура доц. Снежа Златева, пише Moreto.net.

Пациентите са от една фамилия. Те са жители на село във Варненско. Мъжете са постъпили с оплаквания през днешния ден. Очакват се резултати от изследвания, които да покажат за какво отравяне става въпрос. Според доц. Златева, не става дума за най-тежката форма. По думите й, вероятно има и трето лице, което е консумирало от гъбите. Очаква се то също да потърси лекарска помощ.

От лечебницата призовават хората да бъдат внимателни и да не консумират гъби, брани в гората, както и от несигурен източник.

Десетина ухапани от змии са лекувани това лято

Около 10 случая на ухапани от змии са имали това лято във варненската токсикология. Нито един не е били сериозен и пациентите не са развили усложнения. Пострадалите са се възстановили успешно, разкри още доц. Златева.

На студенокръвните влечуги повечето от пациентите на варненската лечебница се натъкнали във вилни зони или на ниви. Потърпевшите са на възраст между 40 и 60 години.