Премиерът влиза в Театъра
Премиерът влиза в Театъра / Sofia Photo Agency, архив

Министър-председателят Бойко Борисов пристига във Варна и ще посети ремонтирания Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, в който се помещава и емблематичната Опера. Обновената сцена на театъра посрещна първите си зрители на 21 ноември при откриването на XIII Коледен музикален фестивал.

Варненският театър вече разполага с най-модерната в България въртяща се сцена и повдигаща се оркестрина. Проектът за реконструкция и модернизация е осъществен по програма „Регионално развитие“, като финансирането в размер на над 3 млн. лева е осигурено от Европейския фонд за регионално развитие.

По-късно през деня премиерът ще посети Икономическия университет във Варна, където официално ще бъде открит обновеният и реновиран спортен комплекс на висшето учебно заведение.

По време на визитата си в града Борисов ще бъде придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

През лятото министърът на културата Вежди Рашидов съобщи, че ще води премиера на опера. "Обещал съм на Бойко Борисов да го заведа на опера в най-хубавата ремонтирана сграда в страната. Това ще стане във Варна", каза Рашидов, след като заедно с финансовия министър огледаха как вървят строителните дейности в театъра. "Премиерът вероятно ще иска да гледа "Набуко" заради сходството с името на газовия проект",  пошегува се на свой ред Дянков.