Предложиха премиера за водач на депутатската листа във Варна
Предложиха премиера за водач на депутатската листа във Варна / netinfo
Варненските социалисти предлагат премиерът Сергей Станишев да оглави листата за депутати на парламентарните избори следващата година. Това решение делегатите взеха на 17-та отчетно изборна конференция, която се проведе в събота. Варненските социалисти подкрепят и кандидатурата на Станишев за председател на партията.

До късно в събота продължи гласуването за ръководни органи на организацията. Председателят на Градския съвет беше избран при явен вот. Досегашният лидер Борислав Гуцанов, който е и председател на Общинския съвет, запази поста с 243 гласa “за” и 1 “въздържал се”. Общо 8 бяха номинациите.

След гласуване стана ясно, че членовете на Градския съвет на БСП ще са 41. Делегатите на конференцията избраха още председател на Контролната комисия и нейни членове.

Гуцанов заяви, че варненската организация никога не е била в по-добра кондиция за вземане на решения и работа по отношение необходимите действия за развитието на Варна.

Гости на вчерашната конференция бяха кметът на Варна Кирил Йорданов, лидерите на политически сили, представени в Общинския съвет, формации от левия политически сектор и др.