Правят класация на най-опасните подлези
Правят класация на най-опасните подлези / Darik Varna

Общинската администрация да изготви списък с варненските подлези, чиито ремонт е най-неотложен, решиха съветниците от комисията по "Архитектура". Пари за целта ще се търсят при актуализацията на бюджета. Повод за решението на общинарите бе сигнал от кмета на район "Приморски" Пламен Градинаров за лошото състояние на подлеза на спирка "Явор".

Според съветниците проблемът не трябва да бъде решаван на парче, тъй като опасни са и други подлези във Варна. Като пример беше посочен този на Спортна зала, където мазилка се срути от тавана преди по-малко от месец. За ремонт на съоръжението са похарчени 5 хил. лв. Около 200 хиляди лв. са необходими за укрепване и обновяване на най-рухналите варненски подлези, сочат общинските разчети.

За забавяне на изграждането на тротоари от Военна болница до Траката алармира общинският съветник от "Отечество" Красимир Маринов. Въпреки че има гласувани средства от Общинския съвет, все още няма възлагателно писмо, коментира той.

"Проблемът стои нерешен, а всекидневно в района минават много хора, имаше инциденти и с деца. Най-вероятно парите за тротоарите ги няма, няма да има и тротоари", изрази опасение Маринов.