Повишаването на доходите - приоритет №1 през новия политически сезон
Повишаването на доходите - приоритет №1 през новия политически сезон / Sofia Photo Agency
Повишаването на доходите - приоритет №1 през новия политически сезон
55819
Повишаването на доходите - приоритет №1 през новия политически сезон
  • Повишаването на доходите - приоритет №1 през новия политически сезон

Политиката на доходите ще бъде приоритет на Народното събрание през новия политически сезон. Това коментира във Варна председателят на парламента Цецка Цачева, която се включи в тържеството по случай 133-тата годишнина на Военноморските сили.

Доходите и работните места зависят не само от държавните институции, а и от развитието на бизнеса. Мерките трябва да бъдат такива, че да дадат шанс на малкия и среден бизнес във времената на криза да инвестира, смята Цачева. Тя разкри, че в момента има не малко средства, но страхът от риск кара бизнесмените да се въздържат от това.

През септември предстои да се довърши и второто четене на Изборния кодекс, посочи председателят на Народното събрание. Според  Цачева само нормативната  уредба не би могла да изкорени порочната практика за купуване на гласове. „И при най-перфектно списаните правни норми хората са тези, които ги прилагат, а българите – и за добро и за зло, сме много изобретателни и винаги бихме могли да намерим как да се заобиколят подобни правила”, каза тя.