Повикаха варненци в националния по хокей на лед
Повикаха варненци в националния по хокей на лед / netinfo

Двама от състезателите на варненския клуб „Морските дракони" са повикани в детския национален отбор по хокей на лед. Впечатление са направили две от децата във възрастова група до 12 години, съобщи шефът на общинското предприятие "Спорт за всички" Волен Марчев.

Повиквателните за младите варненски хокеисти идват в резултат на блестящото представяне на младия клуб „Морските дракони" на турнир в София преди седмица. В "Зимния дворец" варненци се наложиха последователно над „Левски" / 7:3/, ЦСКА / 5:2/, „Академик" /7:1/ и „Славия" /11:0/.

Клубът „Морските дракони" съществува от около година и половина. Тренировките по хокей се провеждат на ледената пързалка в квартал "Младост", под ръководството на софиянеца Александър Паскалев. Екипировката на отбора е осигурена с общински средства, разкри шефът на общинското предприятие "Спорт за всички". За жалост ледената пързалка във Варна е по-малка от тази в столицата, но става за начално обучение по хокей на лед и фигурно пързаляне, коментира Марчев.

Общинско предприятие "Спорт за всички" стопанисва закритата ледена пързалка с размери 45 м. на 20 м. Капацитетът на пързалката е 150 души с трибуни за посетители за 202 седящи места. Ежедневно се провеждат сесии, част от които са отделени за тренировки на групите по хокей и фигурно пързаляне.

Тъй като работи целогодишно, през лятото ледената пързалка в кв.Младост се ползва за тренировъчни лагери на отбори и от чужбина. По думите на шефа на "Спорт за всички" интересът към ледените спортове е голям и има много желаещи да тренират нетрадиционните за Варна ледени спортове.