/ /ThinkStock/Getty Images
Прокуратурата във Варна привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж от село Камен дял, община Дългопол, опитал да убие свой съселянин, съобщиха от обвинението.

Той е задържан до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. На 21 февруари двама мъже се почерпили с алкохол, като стояли на чешма в село Камен дял.

Убийство на мъж в столицата, задържаха партньорката му

Към тях се приближил пострадалият. 28-годишният мъж се е нахвърлил срещу него и започнал да го бие. Извадил нож и му нанесъл удар с острието в корема. Физическият сблъсък бил прекратен от присъстващия на място свидетел и пострадалият успял да се отдалечи. След около 100 метра той се свлякъл на земята.

Пристигналите на място други жители на селото подали сигнал на 112. Екипи на Спешна помощ и на полицията пристигнали на местопроизшествието. 31-годишният потърпевш е бил откаран в болница, където бил опериран и към момента се намира в стабилно състояние. Нападателят е бил задържан.

Той е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление и срокът на задържането му е удължен. Мъжът е известен на МВР и на прокуратурата. Той е извършил тежкото деяние в изпитателен срок по предходно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.