Министърът на туризма Николина Ангелкова
Министърът на туризма Николина Ангелкова / Darikradio.bg
Двама министри ще се включат в дискусията „За по-чист морски туризъм“, която ще се проведе от 11,00 часа в сградата на Община Варна.
 
В срещата ще участват министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметове от областите Варна и Добрич, областните управители, представители на туристическия бизнес и бранш в региона.
 
По време на дискусията представителите на изпълнителната власт, местната администрация и бизнеса ще обсъдят правилата за разделно събиране на отпадъците в курортите и туристическите зони по време на активния летен сезон, както и промените, свързани с биоразградимите отпадъци в хотели и заведения за хранене.
 
По-късно, в 14,00 часа, министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се включи в церемония по официално откриване на нови обекти на ВиК-Варна. В експлоатация ще бъдат пуснати новата Централна диспечерна служба, Лабораторията за изпитване на водомери, както и  новоизградени сгради, свързани с експлоатационно-техническото обслужване на абонатите на дружеството.