Появи се ново видео: Мъж с камера накарал Пламен Горанов да скандира срещу ТИМ
Появи се ново видео: Мъж с камера накарал Пламен Горанов да скандира срещу ТИМ / netinfo

Клип с пълното изказване на Пламен Горанов на протестите във Варна се разпространява в социалната мрежа. Оказва се, че онзи момент, в който Пламен посочва ТИМ като главен виновник за проблемите във Варна и увлича хората да викат против групировката,  съвсем не е цялото му изказване пред протестиращите.

В новоразпространеното видео, което е снимано от друг ъгъл, най-вероятно с телефон,  ясно се вижда, че Пламен Горанов говори пред хората, но много по-дълго. Той казва следното:

„Добър ден на всички! Освен този протест, който е за цените на тока, смятам, че много от хората, които сме тук, знаем, че може би много по-голям проблем във Варна е този дето седи ето там (в този момент Пламен посочва общината). И аз се постарах и съм направил нова фирма за общината, която е „Кочинката на Кирчо” (показва най-вероятно плаката си, който не се вижда) и просто умолявам да отделим две минути и да отидем да му я оставим там да си я има. Ако се присъедините към мен да му я оставим на входа. Това е.”

След тези думи Пламен Горанов слиза от стъпалата на паметника на загиналите в сръбско-българската война, а след него друг говорител застава на микрофона. През това време мъж с дълга коса и камера (най-вероятно камерата, снимала популярния клип с призива му срещу ТИМ) се приближава до него и му казва: „... Чуваш ли бе! Отиди им кажи да скандират Долу ТИМ бе!” Шепне му още нещо на ухото, приближавайки се повече, а после Пламен пак взема микрофона и допълва предишното си изказване:

„Само да допълня, че освен правителството, мисля, че във Варна главният виновник за този протест е ТИМ! Долу ТИМ!”

Останалите викове на хората са добре известни. От въпросното видео обаче се вижда как мъжът с камера дирижира скандиранията, а плътно до него е арх. Калина Павлова, един от най-заклетите противници на групировката. Очевидно е, че и тя снима с телефон, но не е ясно къде е нейният запис, или пък снимки.

Малко след това самата Калина Павлова се изправя пред хората, за да ги призове да подкрепят подписката за местен референдум, „за да  спрем ТИМ да застрои Морската градина”.

Обстоятелствата около появата на новия клип са неясни. Само за няколко минути вчера бяха пуснати няколко варианта на видеото. Последният е с изчистен от шума звук на момента, в който дългокосият мъж кара Пламен да говори отново.

Коментарите към видеото в youtube са забранени, не е ясно защо.

В следващото видео можете да видите и оригиналния запис от камерата.

Мъжът с дългата коса най-вероятно се казва Теодор Николов. Очевидно той е заснел видеото, което бе разпространено веднага след самозапалването. Неговият филм е дълъг 48 минути, но първата част от изказването на Пламен липсва.

Николов е постоянно присъствие на протестите, а вчера е бил и на срещата със съветниците, но е забелязан да напуска залата с една от агитките.