Полимери нямало да затваря. Банев готов да съди за спекулациите
Полимери нямало да затваря. Банев готов да съди за спекулациите / Sofia Photo Agency, архив

Информацията, че компанията "Полимери" - Девня е спряла работа, не отговаря на истината, каза пред DarikFinance.bg Николай Банев, собственик на дружеството.

По думите му "Полимери" е в перфектно състояние и няма каквито и да било дългове извън най-нормалните търговски отношения със своите партньори. Ако имаше такива, щяхме да имаме синдик и да сме в съдебни процедури, каза още Банев.

Ето какво каза още той:

"Полимери" действа, търгува, продава. Нашите складове са пълни с продукция, товарим стока за Франция. Имаме и нов комплекс за солна киселина, като това е нова инвестиция за близо 100 млн. евро.

И друг път са се писали спекулации, че затваряме. Нека атаките от икономическа полиция, медиите и ж.п. комплекса в Девня спрат, защото ние ще започнем вече да съдим не само в държавата, но и пред европейските институции.

Знаете ли, че трета година подред нашата инвестиция в когенерация в завода бива спъвана? С тези цени на електроенергията вие какво смятате, че ни чака?

"Полимери" не само, че е в добро състояние, но е в по-добро състояние от всички останали дружества в девненската долина. Знаете ли какво ще се случи с всички тях, когато се вдигне токът от 1 юли? Със "Солвей", с "Агрополихим"?

Истината е, че няма перспективи пред бизнеса с тази икономическа стратегия. Има само слугинаж.

И предишното, и това правителство имат една целенасочена политика. Това е политиката на окончателното приключване с българския бизнес. И ако, не дай си Боже, аз се захвана с политика някога, няма да се занимавам с арести, а ще вкарам всички, които доведоха държавата до това дередже, в затвора. Ножът вече е опрял до кокала!

От години слушаме за това, но виждаме, че все се намират някакви резерви...

Резервите са в инвестициите, които бяха направени през последните 45 години, а не в инвестициите от последните няколко години, които бяха чисто спекулативни. Нека не се хвалят, че лежим на направеното с чужди инвестиции.

Какво погрешно намирате в икономическата политика на последните правителства?


Те контактуват с една шепа казионни работодателски организации, които не знам кого представляват. Несменяеми 20 години слуги на всички политици.