Полицаите, гаврили се с момиче, отново застават пред съда
Полицаите, гаврили се с момиче, отново застават пред съда / Радка Минчева

Делото срещу разградските полицаи Драгомир Димитров и Анани Велев продължава във Варненския районен съд. Срещу двамата са повдигнати обвинения за сексуални контакти с непълнолетно и психичноболно момиче, както и за злоупотреба със служебно положение.

В съдебна зала предстои да бъдат разпитани пострадалото момиче и неявилите се в предходното съдебно заседание свидетели, както и  да бъдат изслушани вещите лица по назначените експертизи. Делото се гледа при закрити врата.

30-годишните бивши полицаи Драгомир Димитров и Анани Велев, съответно служители на РУ на МВР в Разград и Лозница, са били командировани и настанени в курортен комплекс "Камчия" през лятото на 2009 г. Според обвинението още от първата вечер на дежурството си двамата не изпълнили служебните си задължения да докладват за установено непълнолетно безнадзорно момиче. В продължение на повече от две седмици полицаите са извършвали сексуални контакти със 17-годишното момиче, които заснели с мобилните си телефони.

В резултат на това, че подсъдимите не са докладвали и са опитали впоследствие да прикрият случая, пострадалата е останала в неизвестност за 17 дни. Когато е намерена от близките си девойката е била със сериозно влошено физическо и психическо здраве.