Плувци на „Черно море” ще се борят за медали на балканиада в Гърция
Плувци на „Черно море” ще се борят за медали на балканиада в Гърция / netinfo

Състезателите на ПСК „Черно море” – Виктор Николов и Павлина Тодорова, ще се борят за медали на балканиадата по плуване за младежи и девойки, която е този уикенд във Волос, Гърция.

За Виктор участието в спортния форум в южната ни съседка е шанс за покриване на нормативи за европейското първенство за юноши и девойки в Унгария през юли, съобщиха от клуба. На балканиадата той ще плува в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай, 50 и 100 м бруст, 50 м свободен стил и 200 м съчетано. В Гърция съотборничката му Павлина Тодорова, която вече си извоюва квота за еврошампионата по време на престижния международен турнир Multinations , ще се състезава на 50, 100 и 200 м бруст.

Още едно предизвикателство с международен акцент стои пред плувците на елитния варненски клуб. Отново в края на тази седмица – на 23 и 24 април трима плувци от „Черно море” ще участват в силния международен турнир „Неовия”. Надпреварата, която ще се проведе в Солун, е квалификация за олимпийските игри за мъже и жени. Там да извоюва квота ще се бори „Спортист № 1” в почетната десетка на ПСК „Черно море” за 2015 г. и победител в класацията за най-добър спортист на сдружението ССК „Черно море” - Александър Николов. Освен него, в турнира „Неовия” в Солун ще участват още двама възпитаници на главния треньор на ПСК „Черно море” Никола Петров – Тихомир Тодоров и Богослава Дянкова.