Плажният футбол превзема юли
Плажният футбол превзема юли / netinfo

Почти два месеца след участието на МФК Спартак Варна в Шампионската лига, плажният футбол в България започва със серия турнири, които стартират този уикенд и продължават до края на месеца.

Стартът ще бъде даден в събота 12.07 в Русе, когато се открива Държавния шампионат. Шест отбора акостират в дунавския град за да се борят за 4 квоти за Суперфинала през месец август в Бургас. Това са тимовете на ФК Русе (Русе), Варна ВНЛ, Свети Никола (Бургас), Олимпия (София), Варненски момчета и МАГ (Варна).Те са в две групи от по три тима, като първите два от всяка продължават напред.

Още следващата събота и неделя, атракцията продължава с традиционния турнир ACTIV Beach Soccer Cup 2014, който ще се проведе на южния плаж във Варна. Тимове от Бургас, Русе и Варна ще спорят за престижния трофей за пета година поред. Последният уикенд на месеца Шкорпиловци ще бъде арена на втората квалификация в Държавното първенство. Другите седем участника са Спартак Варна, Тича (Д.Чифлик), Лъвчетата (София), ФК Бъзън, СА МВР (София), Одесос ( Варна) и Академика (София) ще трябва да определят и втората четворка за големия финал.