Парична гаранция за офицера, участвал в побоя с областния управител
Парична гаранция за офицера, участвал в побоя с областния управител / netinfo
Варненският военен съд пусна под „парична гаранция” от 2500 лева 30-годишния офицер Людмил Ангелов, обвиняем по дело за едро хулиганство заради побоя с областния управител на Варна Петър Кандиларов. Инцидентът възникна в неделя след спор за паркиране между военнослужещия и областния управител. Мярката може да се обжалва или протестира в 3-дневен срок, считано от днес.

Пред военните магистрати офицерът обясни, че не е знаел с кого си има работа в нощта на инцидента. Той е помислил, че областният управител няма намерение да паркира и за да му даде възможност да продължи напред, отбил встрани. След това Кандиларов излязъл със сина си и по думите на офицера казал: "Искам да ти благодаря, че току-що ми зае мястото. Искаш ли сега да ми влезеш в багажника?".

Офицерът обясни пред съдебния състав, че е извадил щангата, за да респектира нападателите си и след като областният управител я хванал и наредил на сина си да удря, кадровият военнослужещ я използвал, за да се защити.

Военна прокуратура поиска на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", защото военнослужещият може да се укрие, да извърши друго престъпление, както и да окаже натиск върху свидетелите на инцидента, за да променят показанията си. Съдът счете мотивите на прокуратурата за неоснователни. Ако в съдебната фаза на делото обвиняемият бъде признат за виновен в извършване на хулигански действия, той може да получи присъда от 5 години затвор.