Отстраняват Илко Костадинов от поста му
Отстраняват Илко Костадинов от поста му / netinfo

Началникът на отдел „Устройство на територията“ в район Приморски Илко Костадинов ще бъде освободен от поста си веднага след приключването на отпуската, която той ползва в момента. Това заяви кметът на района Пламен Градинаров. Най-късно до края на месеца трябва да стане ясно кой ще заеме поста на Костадинов. В края на март градоначалникът на Варна Кирил Йорданов съобщи, че е внесъл в съда молби за обезсилване на подробните устройствени планове в местността Перчемлията, подписани от Костадинов. Месец по-рано Йорданов заяви, че в Перчемлията са били изсечени незаконно 150-годишни дървета.

Пламен Градинаров е категоричен, че неправомерни действия не е имало, а е извършвана санитарна сеч от Горското стопанство. Дали Костадинов все пак има вина, ще стане ясно от съдебното решение. Установени са обаче и други нарушения, свързани с Кодекса на труда и забраната административните служители да участват или да са собственици на фирми, подчерта Градинаров. По думите му, справка показва, че началникът на отдел „Устройство на територията“ в район Приморски Илко Костадинов има две фирми със сходен предмет на дейност и не е декларирал участието си в тях, въпреки че е длъжен да го направи.

Проучванията продължават и за други служители от кметството, като на практика ще се проверяват всички, предупреди Пламен Градинаров. Страхувам се, че Костадинов няма да бъде единствен, обобщи той.