Остават 7 дни за деклариране на доходите на физическите лица
Остават 7 дни за деклариране на доходите на физическите лица / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Остават 7 дни до края на данъчната кампания, в които годишна декларация подават физическите лица, получили през 2012 година доходи по извънтрудови правоотношения. Работилите по граждански договор през изминалата година  подават годишна декларация, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения.

Доходите си пред НАП декларират и лицата, които през изминалата година са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от наеми, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

5% отстъпка  от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и са внесли дължимия данък в срок до 30 април 2013 година.

До  днес доходите си за изминалата година са декларирали 20 370 физически лица от Варна, като 2 938 от тях са направили това по интернет.

От НАП Варна съветват гражданите да не изчакват  последния възможен ден за деклариране на доходите, за да не им се наложи да чакат на опашки. Декларациите могат да бъдат подадени  освен в офиса на териториалната дирекция, така също по интернет и  чрез „Български пощи” – в плик с обратна разписка или на място в пощенски клон, в който ще получат и входящ номер.