/ Дарик Варна, архив
Да бъде въведена пълна забрана за движението на МПС в Морската градина. Това реши Комисията по безопасност на движението към Община Варна на извънредно заседание този следобед.

Повод за него бе злощастният инцидент от събота, при който 5-годишно дете загина, след като бе блъснато от лека кола на платен паркинг в Морската градина. 

Кола блъсна и уби дете в Морската градина във Варна

На входовете на парка ще бъдат поставени забранителни знаци за влизане. Изключение ще се прави само за коли, обслужващи Зоопарка, Делфинариума, Логопедичната детска градина и Карин дом, като допълнително ще бъде уточнен начинът, по който ще става влизането им. 

Протест с искане за спиране на автомобилите в Морската градина на Варна (СНИМКИ)

"Като мотив за това решение ще послужи актуализираният наскоро Генерален план за организация на движението на територията на община Варна", обясни Пламена Маринова, зам.-кмет на Варна по юридическите въпроси. 

Искат постоянен арест за румънеца, прегазил дете в Морската градина във Варна

Комисията реши още служителите на Общинска полиция ще бъдат оправомощени да налагат санкции по спазване на забраната за движение.

Ще забранят ли достъпа на автомобили в Морската градина във Варна?

„Даваме си сметка, че това решение не е популярно и ще бъде в ущърб на някои. Длъжни сме обаче да се съобразим с обществения интерес”, заяви председателят на комисията - зам.-кметът по сигурността и обществения ред Тодор Иванов.

Прокуратурата повдига обвинение на шофьора, блъснал и убил 5-годишно дете във Варна

Предложението на Комисията по безопасност на движението предстои да бъде разгледано на заседание на Експертния съвет по устройство на територията (ЕСУТ).

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК