Обвиняват бивши общинари, че неправомерно са получили жилища
Обвиняват бивши общинари, че неправомерно са получили жилища / DarikNews.bg, архив

Бившият шеф на дирекция „Местни данъци” Иво Филипов и старият шеф на „Спортни имоти” Петър Пасев обитават неправомерно общински жилища. Това заяви от трибуната на зала „Пленарна” съветникът Христо Атанасов. По негови данни първият, заедно със съпругата си, притежава жилище, а вторият – недвижими имоти във Варна и Русе. Атанасов попита на какво основание на двамата  са отпуснати апартаменти – собственост на общината, и има ли и други случаи, в които е нарушена наредбата.

Марина Карапетян пък посочи, че е притеснена за осъществяването на проекта за интегриран градски транспорт, тъй като до момента е изпълнен само един компонент по него от 10, а именно доставка на новите автобуси.

„До юли 2015 година проектът трябва да е завършен, а за 2 години имаме един компонент, как ще изпълним 9 оттук нататък? В цифри общо бюджетът е 114 милиона. До момента са изплатени около 55, остават 59 за усвояване. Един от компонентите е изграждане на 15 км. бързи коридори, още няма обявена обществена поръчка”, коментира тя и добави, че за нея проектът се управлява некомпетентно.

Николай Недков от Синята коалиция поиска да бъдат премахнати Грамадата от камъни и палатките пред сградата на общината, тъй като според него те вече нищо не символизират.