Общината похарчила хиляди левове за обречен на провал проект
Общината похарчила хиляди левове за обречен на провал проект / Дарик Варна, архив

Немалко пари е похарчила Община Варна за кандидатстване по европроект, за който предварително е било ясно, че няма да го спечели. Това разкри временният кмет арх. Димитър Николов, като уточни, че в момента тече проверка по случая.

Градоначалникът отказа да съобщи колко общински пари са отишли на вятъра. Обяви единствено, че става въпрос за канализацията в с. Каменар.

„Парите са похарчени за предпроектни проучвания и за кандидатстване при изричното изискване да имаме строително разрешение и работни технически проекти“, каза арх. Николов. „Има също съмнение, че трите фирми, подали оферти за кандидатстване, са били свързани“, добави той.

Най-куриозното в случая е, че общината е кандидатствала, докато той е бил заместник-кмет по европроектите. „Това се случва, докато аз съм заместник-кмет, без изобщо да знам за какво става въпрос“, сподели арх. Николов и добави, че процедурата е била задвижена от подалия оставка директор на дирекция „Европейски и национални оперативни програми” Петър Радушев.