Свилен Шитов
Свилен Шитов / община Девня
Община Девня, в лицето на нейния кмет Свилен Шитов, ще бъде удостоена с престижната награда на Съвета на Европа – "Етикет за иновации и добро управление на местно ниво". Това става ясно от писмо на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков до кмета на Община Девня Свилен Шитов.

"В рамките на Четвъртата процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа се проведе заседание на Комисията за присъждане на Етикета, която разгледа кандидатурите на общините, подали заявления за участие в процедурата. Въз основа на предоставените от Община Девня документи, резултатите от анкентно проучване сред нейните граждани и докладите на двама независими експерти, Комисията взе решение да присъди Етикета на Община Девня.

Приветстваме Ви за удостояването на Община Девня с престижната награда на Съвета на Европа, която е признание за успешно прилагане на 12-те принципа за добро демократично управление, високо качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнение на публичните политики в общината. Валидността на Етикета е за периода 2017 – 2019 година", пише министър Нанков.

Официалната церемония за връчване на Етикета ще започне всеки момент в курорта "Албена". Тя ще се проведе в рамките на XII годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.