Нова жертва на гардове във варненския мол
Нова жертва на гардове във варненския мол / снимка: БГНЕС, архив

Поредна жертва на гардове от варненския мол, в който трима охранители пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров. Младо момче потърси Нова телевизия, защото твърди, че е било жестоко бито от няколко охранители, сред които е и единият от арестуваните за убийството на Нягол.

Момчето отказва да застане с лицето си и името си пред камерата, защото също е бил заплашван. Случаят е от 25 февруари - само две седмици преди фаталния инцидент с Нягол. Около 22.00 часа трима охранители се приближили до младия мъж и го обвинили, че е откраднал няколко стола. Разказва, че го завели в сервизно помещение и започнали да го бият.

"Вързаха ме с белезници. Биха ме около 20 минути и после си излезнаха. Бях там около половин час. Върнаха се. Продължиха да ме бият зверски още. Поляха ме с една кофа вода, после ме изкараха навън на паркинга и там продължиха да ме бият“, разказва потърпевшият.

Той е сигурен, че в побоя са се изредили поне седем души - заедно и поотделно. Убеден е, че единият от биячите е обвиняемият за смъртта на Нягол - Ангел Николов. Разпознава го, защото са родом от един град. Така бос, мокър и с разкъсана тениска го заварили полицаите, а тях ги извикали самите побойници.

"Поздравиха се. Полицаят, като ме погледна каза - малко са те били. Прибраха ме в патрулката. Докато се разбере, че аз всъщност съм невинен, вече всичко беше свършило. И самите полицаи ми казаха да не подавам жалба. Щяло да стане по-лошо и да не се занимавам”, разказа още момчето.

И така той не подава жалба в полицията, а по лицето и тялото му все още има следи от зверския побой.

Източник: NovaNews