Недоволни варненци събраха около 200 лв. за храна на протестиращи студенти в София
Недоволни варненци събраха около 200 лв. за храна на протестиращи студенти в София / Дарик Варна

Около 30-тина варненци се събраха пред общината днес, за да поискат оставката на правителството на Орешарски. Макар и малко, те развяха знамена и плакати, за да покажат съпричастност със столичните протестиращи и най-вече със студентите.
Вестник "#Протест", издаван от "Протестна мрежа", бе раздаван на по-възрастните минувачи, които не успявали да получат информация за действията на недоволните, каквато има предимно в интернет. Водещото заглавие на броя е "Премиер в сладко-кисел сос".

Студенти сред протестиращите липсваха, но ученици от варненски гимназии имаше няколко. Списък с дарители за софийските студенти обикаляше сред присъстващите. Срещу подпис всеки от желаещите даваше 10 или 20 лв., които щели да отидат за храна и напитки на "окупаторите". Една от организаторките сподели пред Дарик, че са събрани около 200 лв., които щели да бъдат предадени или на "Протестна мрежа", или на някого, който да закупи в столицата необходими продукти за младите хора, протестиращи в университетите.

Протестът на варненци ще продължи и в делнични дни, след 18.00 ч., се съобщава на страницата  на организаторите във Фейсбук.