Неделчо Михайлов: Кметът трябва да е екстровертно консенсусен
Неделчо Михайлов: Кметът трябва да е екстровертно консенсусен / Дарик Варна

Следващият кмет на Варна трябва да бъде “екстровертно консенсусен”. Когато работи с Общинския съвет, компромисите не бива да са само в негова полза. Той трябва да разбира от много неща по малко и за някои неща – всичко. Това заяви във варненското Дарик кафе лидерът на политическа партия Движение “Нашият град” Неделчо Михайлов. Според него между кандидатите за кмет на морската столица няма такава личност.

Михайлов увери, че не съжалява, че не се е кандидатирал за кмет на Варна. “Чувствам се омерзен. Не си представях, че ще стана част от такава кампания, пълна със скандали и слухове. Никога не съм бил на тезата, че политикът прави политика, когато говори за другите”, коментира той.

Според него не бива да се коментира действие или бездействие на други партии. Впечатлението на лидера на “Нашият град” е, че 95 процента от хората живеят живота си, гледайки този на останалите 5 процента. “На тази кампания излиза, че най-важното е да надвикаш събеседника си”, каза още Неделчо Михайлов. Той обясни, че вече е мотивирал хората да гласуват с поведението на партията през последните 4 години.

Политикът смята, че “Нашият град” няма от какво да се срамува като партия и поведение в Общинския съвет. Той посочи, че е вече е направил отчет за всичко свършено в местния парламент и за причините, поради които са останали несвършени неща.  Михайлов е категоричен, че не би приел поста заместник-кмет на Варна. “Няма да стана заместник на когото и да е”, е неговата позиция.