Най-дългата бюлетина във Варненско - 97 см.
Най-дългата бюлетина във Варненско - 97 см. / netinfo
От днес започва предаването на бюлетините на Районните избирателни комисии в общините на областта. Автомобилите, с които се пренасят бюлетините, ще бъдат ескортирани от полицията, съобщиха от Областна управа.

Гласоподавателите във Варненска област са общо 405 664, като 292 566 от тях са имащите право на глас в община Варна. В изборния ден ще бъдат отворени 609 избирателни секции в областта, като 376 от тях ще са във Варна.

Най-дълга – 97 см., е бюлетината за общински съветници на Варна. Най-късите – по 7 сантиметра, са тези, в които има само един кандидат – за повече от 30 села в общините Аксаково, Вълчи дол, Ветрино, Бяла, Аврен, Дългопол и Провадия.

Отпечатването на най-дългата бюлетина струва приблизително 7 стотинки, цената на бюлетината за кмет на Варна е приблизително 4 стотинки. Най-скъпа – 20 стотинки, е бюлетината за кметове на кметства. Това се дължи на малкия тираж на отпечатване на бюлетините за отделните кметства.

Министерството на държавната администрация и административната реформа предостави допълнително 500 урни, които са разпределени по общините. Областна администрация – Варна, разполага и с резерв.