Морските среди ще ударят рамо на “своя човек” в кметската надпревара
Морските среди ще ударят рамо на “своя човек” в кметската надпревара / netinfo
Между сдружение “Морски алианс” и ГЕРБ са водени преговори в община Варна да бъде създаден ресор на заместник-кмет по Морския транспорт. Това обяви председателят на алианса Светлан Цветков по време на пресконференция, на която бе обявена тяхната категорична подкрепа за кандидата на ГЕРБ за кмет Свилен Крайчев.

В проектолистата на ГЕРБ за общински съветници 3 от първите 5 места са заети от хора, свързани с морския бизнес, припомни от своя страна Крайчев. За тях по време на предизборната кампания ще бъде осигурена организационна, техническа и финансова подкрепа, заявиха от “Морски алианс”.

Моряците във Варна са над 10 000. Ежегодно чрез тях в икономиката на града се вливат 150-200 милиона долара, заяви Красимир Вълчев, председател на Моряшкия синдикат. От там също обявиха подкрепата си за кандидат-кмета на ГЕРБ. Зад Крайчев застанаха още от Моряшкия професионален съюз и Клуба на моряшките съпруги, както и от Българската асоциация на корабните брокери и агенти, която доскоро Крайчев ръководеше.

Според браншовите моряшки организации авторитетът на Свилен Крайчев е много важен за постигане на по-силни позиции на морския сектор в управлението на града и страната.

Представителите на морските стружения обявиха очакванията си, че Крайчев ще защитава интересите на бранша и в посока лобиране за намаляване на данъчната тежест на моряците.