Треньорът на националния отбор по плажен футбол и на шампиона МФК Спартак гостува в Морски гонг днес
Треньорът на националния отбор по плажен футбол и на шампиона МФК Спартак гостува в Морски гонг днес / Добри Атанасов
Симеон Христов
98929
Симеон Христов
  • Симеон Христов
„Това, което работим и това, което полагаме като усилия, дава резултати. Да, последния мач не го изиграхме по начин, по който трябваше от гледна точка на резултата. Но в крайна сметка ние гоним спечелването на златните медали и целта оправдава средствата”, заяви при гостуването си в предаването „Морски гонг” по Дарик треньорът на шампиона по плажен футбол МФК „Спартак” Симеон Христов. Той коментира спечелването на третата поредна титла на тима и общо седма в плажния футбол.
„През цялата година нашият отбор показа най-добрият плажен футбол. Припомням, че ние спечелихме и редовния сезон, в който участваха всички 7 отбора и влязохме като първи в суперфиналите. Титлата ни е заслужена и категорична”, каза още Христов, който е убеден, че през тази година с настъпилите промени в шампионата плажният футбол е направил голяма крачка напред.


Христов иска МФК „Спартак” да продължи да надгражда и да гони още по-сериозни успехи и на европейска сцена с всяка следваща година. „ Искам да вдигна нивото на отбора и да постигнем повече от постигнатото до момента. Това означава, че трябва да се генерират повече спонсори, за да може и бюджетът да е по- широко обхватен, да си позволяваме по-добри тренировки и участия в турнири”.
Чуйте цялото интервю със Симеон Христов в приложения  звуков файл.