Приключи Зимният семинар по карате
Приключи Зимният семинар по карате / СК Ичи Геки
По инициатива на БКА-ИКО България, с Председател Световния Шампион – Шихан Емил Костов, в Кранево се проведе 4-тият Зимен Семинар по Киокушин Карате.
Лагерът се организира за втора година в спортната база на хотел „АКВА ЛАЙФ“ на 20 км от Варна. Характерното за него бе, че за 1-ви път той бе проведен под инструктажа на Международни инструктори, което всъщност е традиция за Летните лагери на БКА.
За всички участници бе чест, Семинарът, който продължи три дни, да се води от Световният Шампион на без-категории, Шампион на Япония, Европейски Шампион и успешно защитил 100 боя - Тариел Николеишвили, придружен от своя треньор Сенсей Карен Гядукян.
По време на двуразовите тренировки Руският боец и неговия треньор наблегнаха на кумите подготовката, където двамата споделиха своя огромен опит. Самият Абсолютен Шампион участваше по време на спарингите редом с нашите каратеки, създавайки невероятна атмосфера.
За изненада на всички Сенсей Карен Гядукян и Сенпай Тариел Николеишвили раздадоха на последната тренировка поощрителни награди на най-старателно трениращите по време на целия Семинар. Това бе допълнителен стимул за всички участници в лагера.
Състоя се и съдийски курс който беше воден и изпити за повишаване на степени 
Специално за състезателите, които бяха преобладаващи на това мероприятие, Лагерът бе отлична подготовка за предстоящото на 18-ти и 19-ти Февруари – Първенство в Москва, Русия, Държавно Първенство за деца до 13г. вкл. на 12-ти Март в гр. Бургас, както и Балканско Първенство за мъже, жени, юноши и девойки на категории на 18-ти Март в Букурещ, Румъния.