/ Добри Атанасов
Състезателката на СКЛА "ЕВЪР" Силвия Георгиева бе избрана за спортист №1 на Варна за изминалия месец февруари. Силвия Георгиева стана балканска шампионка на 1500 метра за девойки и спечели бронз на 4х400 м за жени. Силвия взе квота и за участие на Световното първенство за юноши и девойки във Финландия през юли със спечеленото 4-о място на Балканиадата при жените на 3000 метра.

Състезателката бе обявена и за №1 на варненското спортно училище за месец февруари. От началото на сезона тя има спечелени общо 9 медала. Нейни треньори са Цонка Господинова и Крум Крумов. Силвия бе избрана за спортист номер 1 и за месец януари.

Отборът по синхронно плуване „Аква спорт“ стана отбор №1 на месеца. Състезателкита на клуба оглавиха комплексното класиране  след първия етап на Държавното първенство, като спечелиха призовите места във всички възрасти. Галина Георгиева е треньор на отбора.

 В онлайн гласуването на първо място е посочена състезателката по художествена гимнастика Гергана Стефанова. Тя е състезателка на СКХГ „Грация“. Гери, която е едва 9-годишна, спечели 3 сребърни медала от международен турнир „Олимпия“. Нейни треньорки са Здравка Саздова, Калина Богоева и Добромира василева.