Черно море най-после се завръща на Тича
Черно море най-после се завръща на Тича / ПФК Черно море
След малко повече от 14 месеца далеч от стадион „Тича“ днес „Черно море“ най-после ще се завърне на клубния си стадион. Последният двубой на „моряците“ на „Тича“ датира от 14 май миналата година, когато се наложиха в домакинството си с 3-0 над „Ботев“.

Целия минал сезон, а и в първия кръг от този, варненци бяха принудени да изминават разстоянието до Каварна и назад, в очакване проточилите се ремонтни работи на стадиона по поставяне на осветление и смяна на тревна настилка най-после да приключат.

Ето, че днес срещу „Дунав“  момчетата на Георги Иванов ще стъпят на новия терен у дома, но за мач на осветление ще се наложи да почакат още малко. Причината е, че задължителните тестовете за осветлението, планувани между  21-и и 24 юли, са били отложени.

Много изстрадаха феновете на „Морето“ целия минал сезон с тези непрестанни пътувания до Каварна и назад, страдаха и самите играчи. На практика те домакинстваха като гости, а това се отрази. Отрази се както на представянето на тима, така и на настроението на привържениците.  

Очаква се тази вечер на „Тича” да има солидно присъствие на фенове, зажаднели да видят любимците си в мач у дома. Нещо повече - привърженик на Черно море, присъстващ на двубоя между “моряците” и Дунав Русе, ще си тръгне с фланелка на любимия си клуб. На входа на клубното съоръжение всеки зрител ще получи талон с номер, с който ще участва в томбола. Печелившият ще бъде изтеглен на полувремето на срещата, а фланелката ще бъде връчена на късметлията от футболист на “моряците”. Има и още една изненада.  „Черно море“ ще посрещне съперниците в мачовете от първа професионална лига и Купата на България на стадион “Тича” във Варна с оръдие.

Става въпрос за 122-милиметрова гаубица, образец 1938 година, която ще е новият символ, който ще краси клубното съоръжение на “моряците”. Монументът с емблемата на „Черно море“ е поставен на стратегическо място до тунела, а дулото му е насочено респектиращо към сектора с гостуващата агитка. 

Мачът тази вечер е с начален час 18:15. Той е поверен на Ангел Ангелов.

Цените на билетите за двубоя са 6 лв. и могат да се закупят на касите от 16,15 часа. Входовете за стадиона ще отворят в 17 часа. Абонаментните карти за привържениците ще се продават до 12 часа днес и могат да се закупят от канцелариите на стадион “Тича”. От понеделник желаещите отново ще могат да си закупят карти от 10,30 до 17 часа всеки делничен ден. Те са на цена 70 лева, а за ВИП ложата – 200 лв и ще важат за всички домакински срещи от първенството и за купата на страната.

След тренировката снощи  наставникът Георги Иванов определи групата за мача. В тима няма наказани. Единственият, който поради основателна причина пропуска двубоя е левият халф бек Витиня, който все още не е на 100 процента готов. При това положение в ролята на ляв краен бранител вероятно отново ще бъде преквалифициран младият Костадинов, който на тази позиция показа самочувствие и добри изяви срещу „Верея“. Очаква се в сравнение със стартовата единайсеторка в Стара Загора, днес в центъра на отбраната да се включи възстановеният Александър Александров редом до Илияс Хасани.  Предвид факта, че „Черно море“ най-после ще домакинства на „Тича“, за първи път от доста време насам този път е се качи на лагер в Добрич, а на „Спортпалас“.

Освен Витиня, място в групата  за мача не намериха също Николай Минков, Илиан Илиев и Емил Янчев.
 
Групата на Черно море: Емил Михайлов, Иван Дюлгеров, Ондрей Сукуп, Илиас Хасани, Мартин Костадинов, Стефан Станчев, Александър Александров, Георги Илиев, Георги Божилов, Мариян Огнянов, Атанас Зехиров, Иван Коконов, Борислав Балджийски, Ертан Томбак, Орлин Старокин, Александър Цветков, Цветелин Чунчуков, Марек Кузма.