/ Добри Атанасов
"Черно море Тича ще залага на първо време само на играчи, които и през миналия сезон носиха екипа на тима". Това заяви за BGbasket.com изпълнителният директор на клуба Борис Стоянов.

 През новата спортно-състезателна година в Черно море ще разчитат много и на продуктите от своята школа, като ще дадат път на доста млади баскетболисти от отборите U19 и дори U16.

 "Надяваме се в това, което ще покажат през сезона, да се види стъпка нагоре при тях като баскетболисти," заяви Стоянов.

 
Отборът ще има и млад старши треньор - 38-годишният Галин Стоянов-Патрика. "Той ще има много важна роля в развитието на отбора и състезателите, развитието на качествата им. Мисля, че той е специалист с много хъс и амбиция, и с много знания за баскетбола, не само във Варна и в България, но и в европейския баскетбол. Има сериозна визитка и тези момчета ще имат шанса да работят със специалист, който много ще им помогне в развитието, а на тези в мъжка възраст ще помогне да се утвърдят," обясни Борис Стоянов.

"За момента всички, към които имахме интерес вече са състезатели на други отбори. Говорихме с много играчи, но за добро или за лошо, ние не можем да накараме никой да приеме нашата ситуация без да се съобразява с финансите. Всеки, който е получил по-добро предложение, сме се разделили нормално. Ще ни липсват и Симеон Илиев, и Ники Грозев, и Венелин Христов, но това е действителността," каза той.

"Наясно сме, че ще е много трудно, че на тези млади момчета ще им е трудно да играят мъжки баскетбол в пълния смисъл на тази дума. В края на краищата обаче ще е от полза за тях. На Европейското първенство за младежи до 20 години господин Глушков сподели, че от отбора ни нямаше нито един играч, който да е бил титуляр в мъжки отбор през миналия сезон. Надяваме се тази година тези момчета да играят и това да се промени," добави още ръководителят на Черно море.

 с Стоянов завърши с плана за подготовка, който включва разговори за контроли с ИУ Варна, но повече яснота за проверките ще има през септември.
bgbasket.com