/ DarikNews.bg, архив
Момче задигна дебитна карта от свой приятел, а майка му успя да изтегли от сметката 50 лева. 

Арест за стар познайник на полицията, поискал откуп за крадена кола

През лятото на миналата година непълнолетният син на Мария Георгиева бил на гости в къщата на съсед в Девня. В чуждата къща видял портфейл, който взел. Когато се прибрал у дома, решил да задържи само банковите карти, на гърба на които били записани ПИН- кодовете за тях. Портмонето върнал обратно в къщата на приятеля си на другия ден. 

КРАЖБА ВЪВ ФРИЗЬОРСКИ САЛОН: Момиче задигна портмоне и избяга (ВИДЕО)

13-годишното момче дало на майка си едната дебитна карта, като й казал, че я е намерил. На път за работа Мария Георгиева успяла да изтегли от картата 50 лв. По-късно направила втори опит да изтегли сума, но картата вече била блокирана. Виждайки изписаното на пластиката име, се досетила, че тя може да е на съседката й. Когато се прибрала у дома, разбрала, че синът й е бил издирван от полицията. 

Разкриха кражба на „Мерцедес” във варненския кв.”Младост”

48-годишната Мария Георгиева е с чисто съдебно минало. Изтеглената сума е била възстановена на потърпевшата. Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и Георгиева, с което тя се признава за виновна. Наказанието и е „лишаване от свобода" за срок от 6 месеца, отложено с изпитателен срок от 3 години.