/ Снимка: Дарик, архив
Варненският окръжен съд даде ход на наказателното дело спрямо Румен Иванов, обвинен, че на 23 август 2015г. умишлено умъртвил 34-годишния си зет Никола. Мъжът бе  привлечен като обвиняем на 24 август 2015 г., след като го застрелял със законно притежаван пистолет. Съдът прие предявения граждански иск от името на малолетните внуци на Румен Иванов, действащи чрез законния си представител – тяхната майка Виктория, в размер на по 200 000 лева за всеки от тях, ведно със законната лихва. Децата бяха конституирани и в качеството на частни обвинители. Родителите на пострадалия Никола също предявиха граждански иск срещу подсъдимия за общо 500 000 лева, който бе допуснат.

Наказателното дело ще бъде разгледано при условията на съкратеното съдебно следствие, но без признаване на фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. Иванов даде съгласие да не бъдат разпитвани свидетелите, а да се използват техните показания, дадени в досъдебното производство. По искане на една от страните и със съгласието на подсъдимия ще бъде разпитана само неговата дъщеря Виктория.

Съдебното заседание бе насрочено за 13 март, когато ще бъдат призовани всички вещи лица, изготвили експертни заключения. Тогава представител на Окръжна прокуратура – Варна трябва да представи справка, от която да е видно дали срещу подсъдимия има образувани и висящи производства.