Григор Григоров ще се откаже от заплатата си на общински съветник
Григор Григоров ще се откаже от заплатата си на общински съветник / netinfo
Григор Григоров ще се откаже от заплатата си на общински съветник
82434
Григор Григоров ще се откаже от заплатата си на общински съветник
  • Григор Григоров ще се откаже от заплатата си на общински съветник

Общинският съвет във Варна е конгломерат от политическо-икономически групировки от мафиотски тип, а членовете му трябва да бъде намалени драстично. Това заяви в студиото на Дарик кандидатът за местния парламент Григор Григоров, който е на последното 39-то място в листата на „Реформатори и патриоти“. Според него 51 съветници са разхищение на енергия и средства и броят им може да бъде сведен до 15-20. Редуцирането ще направи тяхното избиране по-трудно и кандидатите трябва да бъдат личности, смята Григоров. Той се ангажира да инициира подписка за провеждането на референдум сред жителите на морския град с въпрос дали съветниците трябва да получават възнаграждение.

Ако попадне в Общинския съвет, Григоров възнамерява да се откаже от заплата и тя да отива във фонд за стипендии за студенти по право, които да поемат дела на граждани, които не могат да си позволят юридическа помощ.

Кандидатът сам е пожелал да бъде на последно място в листата, като дори е предложил всички номинирани от „Реформатори и патриоти“ да бъдат подредени по азбучен ред и избирателят да определи с преференции кои да влязат в местния парламент.

Мажоритарният елемент дава възможност на последните да могат да станат първи. Ще получа силен импулс, ако получа 1500-2000 префенции. Обществото има уникалния шанс корпративните и партийни кръгове да не могат да определят утрешния му ден. Във всяка листа има достойни хора и нека избирателите да наблегнат на детайла“, добави Григоров. 

Слоганът на неговите билбордове "Купуването на гласове и общински съветници е престъпление" той  обясни с гаранция, че няма да бъде „напазаруван” в общинския съвет. Основният му ангажимент към избирателите като общински съветник ще бъде почтеността.

Григор Григоров е създател на Федерацията на независимите студентски дружества във Варна и дългогодишен неин председател. Бил е сред учредителите на СДС и ДСБ в морския град. Развива собствен бизнес в областта на земеделието и лозарството. В листата на „Реформатори и патриоти“ е част от гражданската квота.

Целият разговор с Григор Григоров е в аудиозоната