Главният архитект на Варна назначен на изпитателен срок
Главният архитект на Варна назначен на изпитателен срок / netinfo

Всички актове и документи, подписани от главния архитект в община Варна, са законосъобразни и имат своята тежест. Това заяви кметът на Варна Кирил Йорданов в отговор на въпрос на председателя на групата на ГЕРБ в местния парламент доц. Константин Трошев. Според общинския съветник документите, подписвани от Петър Йорданов, могат да бъдат оспорвани и фактически невалидни, тъй като по негови данни, главният архитект бил с шестмесечен договор, който вече е изтекъл.

Главният общински архитект Петър Йорданов е назначен през февруари тази година. Той работи на непълен работен ден от 7 часа и е на изпитателен срок от 1 година, обясни кметът Йорданов по време на редовното заседание на местния парламент.

На въпрос на общинския съветник от ГЕРБ Иван Луков, че във Варна няма приют за бездомните през зимата, кметът Кирил Йорданов информира за плановете на общината социалното заведение "Д-р Анастасия Железкова" да удвои капацитета си. Идеята е в двора на дома да се построи нова сграда чрез деактуване на държавен терен. Там ще бъдат подслонени 15 души, като на този етап в дома вече са осигурени места за 15 бездомни.