Експозиция от костюми на любими български филми гостува във Варна
Експозиция от костюми на любими български филми гостува във Варна / netinfo
От понеделник, в продължение на един месец, в сградата на Археологическия музей във Варна отваря врати изложба, в която са представени уникални костюми, реквизити и оръжия от любими български филми, съдържаща над 500 експоната. Това съобщи мениджърът на проекта Евгений Михайлов.

Главната идея за събитието се родила през 2006 година, когато се приватизира киноцентър “Бояна- Филмс”. Основната част от реквизитите, които се пазели в него, били дарени на Националния исторически музей в София. Само за година и половина изложбата гостува във всички областни градове в страната и събира над 50 хил. посетители.

Сред експонатите ще видите творби на български художници и сценографи, които със своя талант са създали костюми, мебели, реквизит и оръжия в емблематични филми като “Калоян”, “Боян I”, “Хан Аспарух”, “Златният век”, “Време разделно”, “Денят на владетелите” и др.

Евгений Михайлов уточни, че изложбата отваря врати в понеделник от 17 часа. Хората, които я посетят, ще могат да се снимат с някои от експонатите в нея.