Екипите на Енерго про в готовност за работа при влошаване на атмосферните условия
Екипите на Енерго про в готовност за работа при влошаване на атмосферните условия / Енерго Про

"Енерго про - Мрежи" е в повишена готовност за отстраняване на последствията върху електроразпределителната мрежа при очакваното влошаване на атмосферните условия през почивните дни. 74 аварийни екипа на дружеството са готови да реагират своевременно при възникване на аварии по електрическите съоръжения. Компанията обслужва областите Варна, Шумен, Добрич, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград и Силистра.

Екипите са напълно оборудвани с необходимите материали, инструменти, лични предпазни средства и облекло. Както и досега, при възникване на аварии в резултат на усложнената зимна обстановка, компанията ще пренасочи допълнителни екипи и техника към засегнатите райони. При извънредна ситуация на разположение са 396 екипа. В готовност са 410 високопроходими автомобила, 317 екипни автомобила с нормална проходимост и 149 специализирани автомобила – багери, автокранове, автовишки и други.

Денонощно работят и диспечерските центрове на дружеството, които осъществяват управлението на електроразпределителната мрежа и ръководят работата на екипите при възникване на аварии. От днес ръководният персонал на дружеството е в готовност за кризисно управление и ще поддържа постоянна оперативна връзка с областните и общинските щабове за защита при бедствия.

Напомняме, че сигнали за аварии, възникнали на територията, обслужвана от "Енерго про - Мрежи", се приемат на денонощния телефон на компанията 0700 1 61 61. Телефонният център поддържа линия за приоритетно приемане на сигнали за прекъснато електрозахранване, както и информира клиентите за аварии, по отстраняването на които екипите на компанията вече работят.