/ Дарик Варна, архив
Лятно предложение идва от клуб „Интелект” и включва разнообразни занимания  с образователен елемент на открито през цялата ваканция. Акцент е живото общуване и усвояването на нови знания и умения по история, археология, приложни изкуства. 

Програмата се осъщевява с финансовата подкрепа на Община Варна и е безплатна за участниците. В нея  могат да се включат младежи над 14 години. Те ще посещават Музея на Възраждането, Аквариума и "Ками галерия" с изледователски задачи.

Някои от акцентите в програмата на проекта "Преживей своето синьо лято" включват запознаване с първите просветители, писане на пясъчник и върху дъска с парафин - както са се обучавали в килийните училища през Възраждането, оцветяване на старинни керамични изделия.

Беседа за рибите в Черно море, проектиране на билети с морски рисунки - за Аквариума, а в галерията на Ками ще научат тайните при обработката на среброто, някои от свойствата и въздействието на полускъпоценните камъни, ще имат и бижутерско парти.

Целта на проекта е да провокира креативното мислене на младите хора и да формира практически умения, да усвоят по забавен начин нови знания, докато общуват приятелски помежду си.    

За записване на участници: в Музея на Възраждането на