/ Булфото
Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето.

Това съобщи във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов, предава кореспондентът на БТА Данаил Войков.
Иванов присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.
 

Варна
Булфото


Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа при максимален брой инциденти, коментира Иванов.
 

Варна
Булфото

Ученето във варненското пристанище пресъздаде морски инцидент с пострадали хора. В реална среда и в реално време беше тествана координацията при спасителна операция по море, медицинска евакуация и оказване на помощ на пострадали при сблъсък на два плавателни съда.
 

Варна
Булфото

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Данаил Войков/БТА